Tri svjedoka Tužilaštva KS danas svjedoče o dokazima u slučaju ubistva sarajevskih policajaca

Preporučujemo

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas će biti nastavljen glavni pretres u predmetu “Sava Marinković i drugi” vezano za slučaj ubistva policijskih službenika u Sarajevu u oktobru 2018. godine.

Riječ je o ročištu koje je trebalo biti održano prošle sedmice, gdje su trebala svjedočiti tri svjedoka Tužilaštva KS, a koje je prekinuto zbog dojave o bombi, te prolongirano za ovu sedmicu.Prošle sedmice je svoje svjedočenje započeo inspektor MUP-a KS Admir Šalaka i on će, uz još sva svjedoka, nastaviti svoje izlaganje.

Do sada su pred sudom svjedočili članovi istražnog tima koji je oformljen specijalno za ovaj slučaj i to su Senaid Muminović, Emir Mehmedagić, Aleksandra Mizdrak i Meliš Fišo.

Oni su, kao članovi istražnog tima i uposlenici SIPA-e i MUP-a KS, svjedočili o prikupljenim dokazima do kojih su došli koristeći podatke iz Sky aplikacije.

Podsjetimo, riječ je o slučaju o ubistvu Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, policijskih službenika PU Novi Grad Sarajevo koji su ubijeni 26. oktobra 2018. godine. Trojica optuženih u ovom predmetu u Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković i njima se na teret stavljaju krivična djela “Ubistvo” i “Teška krađa”.

Poslije četiri godine intenzivne i kompleksne istrage, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu nakon što je poduzeto više od 2.500 radnji dokumentiranja i dokazivanja optužbi.

Najnovije

Refik Lendo: Pogibija Azre Spahić je posljednji alarm. Moramo bolje zaštititi živote građana

Stravična saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić i u kojoj su još dvije osobe...