TRT World Citizen u okviru 11. Omladinskog Film Festivala Sarajevo

Preporučujemo

TRT World i Omladinski Film Festival Sarajevo ozvaničili su saradnju na polju razmjene programa i programskih sadržaja na 11. izdanju OFF-a. Ovogodišnji filmovi u sklopu ovog projekta, a koji se prikazuju na OFF-u, prožeti su tematikom ‘žene – žrtve rata. Mnog filmovi će tematizirati i stradanje žena u ratu u Bosni i Hercegovini.

Direktor OFF-a Kenan Musić je prilikom posjete TRT World-u u Istanbulu prošle sedmice ozvaničio saradnju ove globalne TV kuće i njihovog projekta TRT World Citizen i Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

- -

Saradnja će podrazumjevati promociju programa TRT World Citizen i projekciju filmova rađenih u produkciji TRT World-a, u sklopu programa 11. OFF-a, dok će TRT World raditi na promociji OFF-a kao i prethodnih godina i predstavljati turskog partnera za organizaciju festivalskih događaja na teritoriji R Turske.

Sarajevo predstavlja prvu stanicu emitovanja ovih filmova nakon čega će TRT po istom principu i saradnje sa drugim festivalima, filmove predstaviti u Londonu, Los Angelesu i još nekoliko drugih festivala širom svijeta.

TRT World Citizen je inicijativa TRT World medijske kuća, koja namjerava potaknuti pojedince da prepoznaju njihovu sposobnost da doprinesu stvaranju stvarnih promjena u svijetu.

Filmovi koji će se predstaviti u ovom programu su: MareNostrum (red. Maryam Rahimi), The Pains of the Sea (red. Mohama Reza Masoudi), Roof knocking (red. Sina Salimi), The Flight of the Swallow (red. Yannick Nolin) i film Tangle (red. Malihe Ghlamzadeh), saopćeno je iz OFF-a Sarajevo.

Najnovije

U Cazinu u dva mjeseca, čekajući lijek, umrle dvije mlade žene; Kovačević: Svakih 40 dana dam 7.000 eura za terapiju

Dvije onkološke pacijentice, članice Udruženja oboljelih od malignih oboljenja grada Cazina, za kratko vrijeme umrle su čekajući propisani lijek. Prema...