Trump na Twitteru: Počeo sam zid

Preporučujemo

Predsjednik SAD Donald Trump objavio na svom nalogu na Twitteru da je počela gradnja zida koji bi trebalo da spriječi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD.

Trump je tweetom odgovorio na optužbe u vezi s njegovom oštrom imigracionom politikom, koju mediji ilustruju uz pregršt fotografija djece među rešetkama privremenih pritvorskih jedinica, prenosi B92.

“Odvajanje porodica na granici je posljedica loših zakona demokrata. Zakoni o bezbjednosti granice bi trebalo da se promijeni, ali demokrate ne mogu da se saberu! Počeo sam zid”, napisao je Trump.

On misli na sporni zid između Meksika i SAD, koji bi, prema Trumpovom planu, trebalo da zaustavi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD. Američki predsjednik je u nekoliko navrata pričao o važnosti tog zida, koji bi trebalo da spriječi, kako je opisao Meksikance, “životinje” da ulaze u Ameriku. Kasnije je obrazložio da je mislio na ozloglašene kriminalce.

Zvaničnici s druge strane zida, međutim, protive se Trumpovoj ideji, a tamošnji predsjednik je poručio Trumpu da Meksikancima ne pada na pamet da plate taj zid. Ni sada, niti bilo kada.

Najnovije

Lagumdžija: Oko 56 posto optuženih za ratne zločine kriju se u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Halil Lagumdžija rekao je da nije zadovoljan stepenom riješenosti predmeta ratnih...