Turska izvela napade na kurdske položaje: Gnijezda terorista uništavaju se direktnim udarcem

Preporučujemo

Ministarstvo odbrane Turske saopćilo je kako je vojska ove države danas izvršila zračnu operaciju u kojima su bombardovani položaji kurdskog PKK pokreta i ogranka YPG u sjevernim dijelovima Sirije i Iraka.

Kako su istakli iz ministarstva, operacija pod imenom “Kandža-mač” izvedena je na baze koje su navodno pripadnici kurdskih organizacija koristile za napade na Tursku.

“Gnijezda terorista uništavaju se direktnim udarcima. Vrijeme je za obračun! Prokletnici će odgovarati za izdajničke napade”, poručili su vojnici prije napada.

Nakon što su aktivnosti vojske završene, Ministarstvo odbrane je saopćilo kako je pogođeno najmanje 89 ciljeva.

“To uključuje skloništa, bunkere, pećine, tunele, skladišta municije i tzv. štabove i kampove za obuku koji pripadaju teroristima koji prijete našoj državi, naciji i graničnoj sigurnosti”, naveli su iz ministarstva.
Također, naglašeno je kako je u ovim napadima uglavnom korišteno domaće oružje i municija, a nakon aktivnosti svi avioni su se bezbjedno vratili u svoje baze.

Ova operacija turske vojske uslijedila je nakon napada u ulici Istiklal u Istanbulu u kojem je poginulo najmanje šest osoba, a povrijeđeno je 81. Turska je saopćila kako je napad izvela kurdska organizacija PKK, a pripadnici policije uhapsili su i osobe koje se sumnjiče za organizaciju ove aktivnosti.

Najnovije

Medvedev: Ne šaljite “Patriote” Ukrajini

Članice NATO-a obećale su Kijevu više oružja i opreme za obnovu infrastrukture uništene ruskim napadima kako bi se ponovno...