Tužilaštvo BiH uputilo saučešće porodici Milorada Barašina

Preporučujemo

Tužilaštvo BiH saopštilo je da sa  tugom primilo vijest da je tužitelj Milorad Barašin, preminuo u bolnici u Mostaru, u 58. godini.

“Tužitelj Barašin proveo je 11 godina radeći u Tužilaštvu  BiH na pozicijama tužitelja, zamjenika glavnog tužitelja, rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine, v.d. glavnog tužitelja i glavnog tužitelja i ostaće u sjećanju kolega prije svega kao dobar čovjek i veliki profesionalac”, saopšteno je.

- -

“Iako smo znali da se bori sa teškom bolešću, vjerovali smo i nadali se da će se oporaviti i vratiti u naš kolektiv, sve dok nam sinoć nije stigla tužna vijest, da je preminuo”, saopšteno je.

Dalje navode kako je “tužitelj Barašin ostat će u sjećanju uposlenicima našeg kolektiva, prije svega kao dobar čovjek i vrstan profesionalac, koji je uvijek bio spreman pomoći, naročito mladim kolegama”.

Bio je posvećen naučnom radu i razvoju pravosudne prakse, naročito u oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina i teških kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

Tužitelj Barašin bio je i istaknuti sportski aktivista i veliki zaljubljenik u sport, naročito u fudbal.

- -

Kolektiv Tužilaštva BiH i v.d. glavnog tužitelja Gordana Tadić, porodici tužitelja Barašina upućuju izraze iskrene sućuti.

Povodom smrti tužitelja Barašina, u Tužilaštvu BiH jutros je održan kolegij tužitelja i uposlenika.

Vrijeme i mjesto sahrane bit će naknadno objavljeni.

Najnovije

Njemačka ministrica stigla u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock stigla je u posjetu BiH. Ona će se večeras sastati s članovima Predsjedništva BiH,...