TUZLAK U ZATVORU U ZENICI Tužilaštvo TK tvrdi da se ne radi o Nerminu Šišiću: Ko je onda ubio 15-mjesečnu bebu u Podgorici?

Preporučujemo

Početkom februara ove godine u medijima Crne Gore pojavila se vijest kako je Tuzlak Nermin Šišić udracima usmrtio petnaesto mjesečnu bebu, što su odmah peuzeli i mediji u Bosni i Hercegovini.

Vijest je glasila da je Šišić osumnjičen za ubistvo petnaestomjesečnog djeteta u Podgorici i određen mu je jednomjesečni pritvor, kao i majci djeteta sa kojom je živio Jelenom Jovović.

On je u augustu 2017. godine osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, ali je umjesto u zatvoru završio u glavnom gradu Crne Gore, prenijeli su mediji.

U Podgorici je radio kao građevinski radnik, a prema riječima komšija, u Jeleninu kuću uselio je u septembru prošle godine.

Dječak je u bolnicu primljen bez znakova života s teškim povredama glave, a slučaj su policiji prijavili ljekari Hitne pomoći, nakon što su konstatovali da dijete po tijelu ima vidljive tragove nasilja, prenijeli su mediji 06. februara ove godine.

Međutim, danas se iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona pojavila nova informacija, da Nermin Šišić nije ubio bebu u Podgorici.

“Bez prethodne provjere u crnogorskoj policiji i pravosuđu mediji su sa ovim ubistvom povezivali Nermina Šišića (sin Mehe, rođen 01.06.1989. godine iz Tuzle), obavještavamo javnost da se ova osoba od septembra 2017. godine nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, da je na izdržavanju bio i u vrijeme ubistva u Podgorici, dakle da ova osoba nije osumnjičena za ubistvo djeteta u Crnoj Gori”, saopštio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Arnautović je za Index.ba potvrdio kako je kontaktirao Tužilaštvo Crne Gore, gdje mu je rečeno da se ne radi o istoj osobi, ne želeći otkrivati identitet osumnjičenog za ubistvo bebe.

Osumnjičeni Nermin Šišić se zbog sumnje da je pucao u jednog mladića nalazio u pritvoru u Tuzli, a nakon toga je dobio služenje kazne u KPZ Zenica.

“Dakle, Nermin Šišić iz Tuzle, rođen 01.06.1989. godine, je od septembra 2017. godine na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osoba koja je povezana sa ubistvom bebe u Crnoj Gori”, ponovio je Arnautović koji je zamolio da se nanijela velika šteta ovoj osobi.

Ono što ostaje nejasno jeste kako je moguće da se je da Nermin Šišić u KPZ-u Zenica od septembra 2017. godine, a prema pisanju crnogorskih medija u septembru 2017. godine se preselio u Crnu Goru gdje je živio sa Jelenom Jovović.

Kontaktirali smo KPZ Zenica kako bismo dobili informaciju o tome da li se Nermin Šišić nalazi u njihovom zatvoru, međutim, direktor nije bio u prilici da razgovara sa nama, nakon čega nam je rečeno da pokušamo sutra.

Kontaktirali smo i podgoričko tužilaštvo da nam odgovore ko je osoba koja je uhapšena za ubistvo ovog djeteta, te da nam kažu da li se radi o Nerminu Šišiću, ali nam je iz njihovog tužilaštva rečeno da komuniciraju samo putem maila, te da odgovor možemo dobiti tek sutra.

Dok se nadležne institucije ne oglase ostaje pitanje kako je moguće da je Nermin Šišić u KPZ-u Zenica od septembra 2017. godine, a prema pisanju crnogorskih medija u septembru 2017. godine se preselio u Crnu Goru gdje je živio sa Jelenom Jovović.

Još jedno od pitanja koje ostaje nejasno jeste, ukoliko se ne radi o Nerminu Šišiću, ko je ubio petnaesto mjesečnu bebu u Podgorici?

(Merima Druškić)

Najnovije

Danas počinje prodaja ulaznica za 28. SFF

Danas u 10 sati u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje prodaja ulaznica za filmove...