U Banjaluci uhapšene osobe zbog prevara u privrednom poslovanju

Preporučujemo

Danas su policijski službenici Federalne uprave policje su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, PU Banja Luka, po Naredbama Kantonalnog tužilaštva ZHK i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, na području Banja Luke izvršili pretrese na dvije lokacije i lišili slobode dvije osobe I.M. (1976) i Đ.J. (1991).

Imenovani se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Prevara u privrednom poslovanju”, iz člana 251. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, dana 17.07.2019. godine sa poduzećem “MI Rakitno” d.o.o. sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili poduzeće “MI Rakitno” d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

- -

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga krivičnog djela. Lica lišena slobode su privedeni u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja, biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Najnovije

Spor 40 zastupnika s rukovodstvom Doma: Podnesen zahtjev Ustavnom sudu BiH da naloži odgodu izbora Vukoje

Federalna zastupnica Jasmina Bišćević Tokić (SDA) danas je, uime opozicionih klubova zastupnika SDA, DF-a i SBiH, predala zahtjev Ustavnom...