Snažno nevrijeme pogodilo Emirate: Padao grad veličine pesnice

Preporučujemo

Stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata zamoljeni su da ostanu kod kuće jer su jake kiše poplavile ulice i dovele do urušavanja nekoliko puteva.

Nacionalna uprava za vanredne situacije, krizne situacije i katastrofe (NCEMA) poručila je stanovnicima da napuste sigurnost svojih domova samo u “slučajevima krajnje nužde”.

- -

Vlasti su također savjetovale vozače da parkiraju vozila na “udaljenim, sigurnim i povišenim lokacijama dalje od područja podložnih poplavama”.

Škole su preko noći prešle na internet, a svim državnim službenicima rečeno je da rade od kuće u utorak i srijedu jer meteorološki zavod upozorava na nestabilne vremenske prilike koje će se danas intenzivirati u dva talasa. Mnoga vozila su se pokvarila dok su vozači pokušavali da prođu kroz vodene puteve. Munje i gromovi su parali nebo dok je grad veličine pesnice odrasle osobe razbijao vjetrobranska stakla vozila u nekim područjima. Neki stanovnici su prijavili i nestanke struje, javlja Khaleej Times.

Većina aerodroma obustavila je rad ili radi s najmanjim kapacitetima. Piste su poplavljene i avionima se ne preporučuje slijetanje i polijetanje.

Ovo je drugi savjet vlasti o ostanku kod kuće u dva mjeseca. U martu je stanovnicima rečeno da ostanu u zatvorenom prostoru jer je nestabilno vrijeme dovelo do zatvaranja puteva prema dolinama i planinama.

Najnovije

POKUŠAO SE OPRATI, ALI TO MU NEĆE POĆI ZA RUKOM: “Nenade Nešiću, vi ste moralno i ljudsko dno”

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji je u jednoj srbijanskoj TV emisiji pričao "viceve" na račun ubijenih...