FUP “češljao” i hapsio u bh. gradu: Uhapšene dvije osobe zbog prevare “teške” više od 200.000 KM

Preporučujemo

Pripadnici Federalne uprave policje (FUP), u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) i Policijske uprave (PU) Banja Luka, na području Banja Luke izvršili su pretrese na dvije lokacije i uhapsili dvije osobe.

Radi se o I. M. (48) i Đ. J. (33).

- -

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju.

Prevaru su uradili na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, 17. jula 2019. godine sa preduzećem “MI Rakitno” sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili.

Kao garanciju su priložili mjenicu bez pokrića, a tim radnjama su oštetili navedeno preduzeće za 205.000 KM.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga krivičnog djela.

- -

Uhapšeni su privedeni u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja, biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Inače, aktivnosti su sproveden po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

Najnovije

POKUŠAO SE OPRATI, ALI TO MU NEĆE POĆI ZA RUKOM: “Nenade Nešiću, vi ste moralno i ljudsko dno”

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji je u jednoj srbijanskoj TV emisiji pričao "viceve" na račun ubijenih...