U Brčkom održana edukacija Gorske službe spašavanja FBiH

Preporučujemo

Tokom vikenda Gorska služba spašavanja Federacije BiH nastavila je s edukacijom pripravnika. Drugi edukacioni vikend održan je u Brčkom, gdje je domaćin bila GSS Brčko Distrikta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovog vikenda na kursu je učestvovalo devet stanica iz sastava GSS FBiH: Sarajevo, Mostar, Zenica, Visoko, Goražde, Konjic, Srebrenik, Bihać i domaćin Brčko, navode iz GSS FBiH.

Pripravnici su kroz prezentacije i praktičan rad upoznati sa pružanjem prve pomoći na nepristupačnom terenu, organizacijom akcija spašavanja, praktičnim dijelom tehnika spašavanja, transportnim sredstvima koja se koriste za transport unesrećenih sa nepristupačnog terena.

Održan je i sastanak sa predstavnicima Civilne zaštite Brčko, koji su dali podršku i obezbijedili smještaj i ishranu za preko 50 učesnika. Kurs je ocijenjen kao veoma uspješan.

Usvojena znanja mnogo će doprinijeti sistemu zaštite i spašavanja, te samoj sigurnosti građana i sve većeg broja turista u BiH, zaključuju iz GSS FBiH.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...