U Brčkom održana edukacija Gorske službe spašavanja FBiH

Preporučujemo

Tokom vikenda Gorska služba spašavanja Federacije BiH nastavila je s edukacijom pripravnika. Drugi edukacioni vikend održan je u Brčkom, gdje je domaćin bila GSS Brčko Distrikta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovog vikenda na kursu je učestvovalo devet stanica iz sastava GSS FBiH: Sarajevo, Mostar, Zenica, Visoko, Goražde, Konjic, Srebrenik, Bihać i domaćin Brčko, navode iz GSS FBiH.

Pripravnici su kroz prezentacije i praktičan rad upoznati sa pružanjem prve pomoći na nepristupačnom terenu, organizacijom akcija spašavanja, praktičnim dijelom tehnika spašavanja, transportnim sredstvima koja se koriste za transport unesrećenih sa nepristupačnog terena.

Održan je i sastanak sa predstavnicima Civilne zaštite Brčko, koji su dali podršku i obezbijedili smještaj i ishranu za preko 50 učesnika. Kurs je ocijenjen kao veoma uspješan.

Usvojena znanja mnogo će doprinijeti sistemu zaštite i spašavanja, te samoj sigurnosti građana i sve većeg broja turista u BiH, zaključuju iz GSS FBiH.

Najnovije

Dodik: Nećemo imati većinu u NSRS, a Cvijanović i Krišto bi bile tandem u Predsjedništvu BiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima...