- Advertisement -

U Centru za azil u Krnjači podeljeno 350 ramazanskih paketa

Preporučujemo

Tristo pedeset ramazanskih paketa s hranom i slatkišima podeljeno je danas migrantima u Centru za azil u Krnjači, a tokom ramazana u Srbiji je ukupno podeljeno 1.200 paketa pomoći, javlja Anadolu agency (AA).Podelu paketa s hranom i slatkišima organizovala je Turska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA) u Srbiji, a događaju su prisustvovali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, komesar za izbeglice Srbije Vladimir Cucić, ambasador Turske u Beogradu Tanju Bilgic i koordinatorka TIKA u Srbiji Cagla Gultekin Tosbat, koji su migrantima i delili pakete.Komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić ocenio je današnji gest kao veoma lep.”Ovaj potez TIKA je jedan lep gest koji ide uz ramazan”, rekao je, dodavši da u Centru za azil u Krnjači trenutno ima oko 450 migranata.Govoreći o migrantima, Cucić je kazao da nema nikakvog razloga za zabrinutost, da je 3.270 migranata sada u Srbiji, a čemu treba dodati i oko 200-300 onih koji su u prolazu.

“Turska se jako ozbiljno pridržava dogovora i dok je to tako problema neće biti… Nema razloga za bilo koju vrstu zabrinutosti”, kazao je.

Ambasador Turske u Beogradu Tanju Bilgic napomenuo je da je ramazan mesec kada se čine dobra.


”Mi imamo razne aktivnosti u mesecu ramazanu i jedna od njih je ova današnja podela paketa pomoći migrantima ovde u Centru za azil. Danas delimo 350 paketa”, rekao je.On je kazao i da svi znaju je problem raseljenih lica jako veliki i da ima dosta raseljenih iz Sirije.”Mi smo zbrinuli tri miliona raseljenih lica iz Sirije. Mi gledamo da im pomognemo koliko možemo i danas smo ovde u Srbiji da doprinesemo”, naveo je.Prema njegovim rečima, akcija je realizovana u saradnji s institucijama u Srbiji.”Ovaj tip pomoći će nastaviti da se pruža. Odnosi Srbije i Turske nastaviće se u ovom pravcu”, zaključio je.Koordinatorka Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA) u Srbiji Cagla Gultekin Tosbat navela je da je u ramazanu u Srbiji podeljeno 1.200 paketa pomoći.”Mi želimo da se Srbija i Turska zajedno razvijaju i nadam se da ćemo se u narednom periodu češće susretati”, dodala je.TIKA je prisutna u 150 zemalja u svetu, a u Srbiji postoji od 2010. godine, od kada je realizovala više od 220 projekata.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...