- Advertisement -

U eksploziji u firmi pored Beograda stradala dva radnika

Preporučujemo

U kompaniji Agrosava u Šimanovcima jutros u 8.45 došlo je do nesreće u kojoj su dva radnika poginula, saznaje N1. Do eksplozije je došlo u proizvodnoj hali.

Prema navodima medija, sud pod pritiskom vodene pare je eksplodirao i dva radnika su poginula. Još jedan radnik zadobio je povrede, javila je „Nova.rs“. RTS navodi da povrijeđeni radnik nije životno ugrožen i da je prevezen u bolnicu na Banjici.

Prilikom nesreće nije došlo do požara niti eksplozije gasa.  Radnici za N1 na licu mjesta kažu da ništa ne mogu da pričaju dok državni organi ne obave istragu. Novinarske ekipe ne mogu da uđu u fabrički krug, javlja naša reporterka. Okupljeni novinari su oko 11.45 videli vozilo MUP-a koje je izašlo iz kruga fabrike.

Agrosava je preduzeće registrovano za proizvodnju pesticida i hemikalija za poljoprivredu. Prema podacima Agencije za privredne registre – posljednji dostupni podaci su po završnim računima za 2020. godinu – riječ je o kompaniji srednje veličine, koja zapošljava 215 radnika. U 2020. je poslovala sa dobitkom od 281 milion dinara.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Parlament BiH danas o budžetu i izbornom zakonu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao da razmatra principe Prijedloga zakona o budžetu...