- Advertisement -

Uhapšen mladić koji je pucao u Buča Potoku

Preporučujemo

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo u nedjelju u 3.20 sati uhapsili su E. M. (27) zbog izazivanja opće opasnosti.

On je u ulici Adema Buče, općina Novi Grad Sarajevo, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, a potom se automobilom Golf 5 udaljio sa lica mjesta. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete.

– U toku kriminalističke obrade njega su pronađena i oduzeta dva okvira za pištolj i oružni list, kojom prilikom je E.M. izjavio da je predmetni pištolj odbacio u ulici Vladimira Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, gdje je pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm pronađen i izuzet od strane policijskih službenika- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O hapšenju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E.M. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Dr. Sven Alkalaj na čelu Diplomatskog kluba IGES-a

Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) povodom 22. maja, dana kada je Republika Bosna i Hercegovina 1992. godine...