U Njemačkoj neće biti obavezno vakcinisanje protiv korone: Nije provodivo sa ustavnopravnog aspekta

preporučujemo

Nakon što je Austrija najavila da će od februara naredne godine uvesti obavezno vakcinisanje protiv koronavirusa, iz susjedne Njemačke poručuju da u ovoj zemlji tako nešto neće raditi.

Kako je rekao ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas, o takvim mjerama u Njemačkoj ne razmišljaju.”To nije potrebno, a i teško je tako nešto provesti s ustavnopravnog aspekta”, kazao je Maas za Bild.

Političarka iz redova stranke FDP zadužena za zdravstvo Christine Aschenberg-Dugnus ističe da ne pomaže prijetnja obavezom vakcinisanja.

“Posebno zemlje sa dramatičnim brojevima novozaraženih treba da se koncentrišu na proširenje ponude vakcinisanja i primjenu novih mjera – poručila je Aschenberg-Dugnus.

Podsjećamo, Njemačka se suočava sa velikim problemima zbog četvrtog vala pandemije koronavirusa. Svakodnevno se bilježe desetine hiljada novozaraženih, zbog čega je zdravstveni sistem pred velikim izazovom.

Pročitajte:  Scholz: Njemačka bi mogla zaustaviti Sjeverni tok 2 ako Rusija napadne Ukrajinu

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...