U pretresu objekta u Sarajevu uhapšeno pet osoba

preporučujemo

Dana 24.03. 2018. godine u vremenu od 01:50 do 03:30 sati policijski službenici MUP-a KS, postupajući po naredbi Općinskog suda Sarajevo, izvršili su pretres ugostiteljskog objekta “Galore”, u ulici Zelenih beretki broj 12.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, prilikom pretresa uhapšeni su:

1. S.M. rođen 1968. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

2. M.H. rođena 1992. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

3. A.M. rođen 1968 godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

4. S.K. rođena 1976. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)

5. A.B. rođen 1980. godine iz Sarajeva, na osnovu potrage Pete PU, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana KZFBiH (Razbojništvo) i potrage KT TK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZFBiH (Teška krađa), saopćeno je iz MUP-a KS, piše N1.

Najnovije

Rusija planira postaviti proruskog vođu u Ukrajinu

Velika Britanija optužila je Kremlj da pokušava postaviti proruskog vođu u Ukrajinu, tvrdeći da su ruski obavještajci u sklopu...