U Sarajevu sutra međunarodna utrka poštara u brzom hodanju

Preporučujemo

Generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić rekao je kako će na sutrašnjem takmičenju u brzom hodanju u Sarajevu učestvovati takmičari iz šest zemalja jugoistočne Evrope, odnosno više od 120 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Takmičenje u brzom hodanju za žene biće održano na pet, dok će se muškarci takmičiti na deset hiljada metara”, pojasnio je Mujić u izjavi novinarima u Sarajevu.

Generalni direktor PTT-a Turske Kenan Bozgeyik je rekao da će u sutrašnjem balkanskom prvenstvu poštara u brzom hodanju učestvovati takmičari iz Bosne i Hercegovine, Turske, Albanije, Rumunije, Makedonije i Slovenije.

“Želim samo da kažem da želim da u utrci prijateljstva pobijedi najbolji. To je jedan dio našeg trodnevnog programa tokom boravka u Bosni i Hercegovini”, rekao je Bozgeyik.

Ovogodišnja 47. utrka u brzom hodanju na deset kilometara u muškoj i na pet kilometara u ženskoj konkurenciji, kako je rekao, biće zahtjevna i neizvjesna do samog kraja.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja datira još iz 1977. godine kao primjer integracije, društvene solidarnosti, baštinjena kulture i tradicije svih zemalja jugoistočne Evrope.

Cilj ovog takmičenja je gajiti dobre odnose među poštanskim operaterima, gajiti sportski duh i njihovu motivaciju. Svakako da je jedan od najvažnijih ciljeva druženje koje može doprinijeti i boljim odnosima u poslovnom segmentu.

Takmičenje svih ovih godina praktikuje ista pravila učešća – trke individualnih takmičara koje se ogledaju u ženskim i muškim predstavnicima poštanskih operatera, te ekipne nagrade koje dobijaju najbolje rangirane ekipe.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...