U Sarajevu uhapšeno jučer osam osoba: Optuženi za krađu, konzumiranje droga i iznude

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštilo je jutros da je tokom jučerašnjeg dana u Sarajevu uhapšeno sedam osoba zbog različitih krivičnih djela.

Kako piše u izvještaju MUP-u KS,  jučer u 19,30 sati u ulici Žrtava Fašizma, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode T.V., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.V. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Istog dana u 14 sati u ulici Aleja Bosne Srebrene, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU su uočili dva NN lica koja svojim izgledom odgovaraju opisu lica koja su dana 31.01.2018.godine u 17,40 sati u ulici Vase Butozana, općina Novi Grad Sarajevo, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Pet plus”. Prilikom zaustavljanja, jedno NN lice se uspjelo udaljiti, dok je jedno sustignuto. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o B.N., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U obavljenom razgovoru, isti je izjavio da je u proteklom periodu, zajedno sa K.F., koji se neposredno prije njegovog sustizanja udaljio u nepoznatom pravcu, počinio više krivičnih djela ratbojništava, teških krađa provaljivanjem u kuće, kao i jedno krivično djelo teške krađe na narpčito opasan ili naročito drzak način. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinoio krivična djela iz člana 289. i 287. KZ F BiH (Razbojništvo i Teška krađa), B.N. je lišen slobode. Prilikom pretresa kod navedenog lica je pronađena i oduzeta određena suma novca, dva mobilna telefona, određena količina nakita, kao i odjeća pogodna za vršenje krivičnih djela. Istog dana oko 20,45 sati u ulici Ilhumana, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode K.F., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je skupa sa B.N. počinio počinio više navedenih krivičnih djela na području Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.N. i K.F. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljau rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

U 16,25 sati u ulici Mustaj-pašin mejdan, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode D.E., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, D.E. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

U 19,50 sati u ulici Ramiza Salčina, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku, Uprave policije ovog Ministarstva lišili su slobode R.O., rođen 1985.godine u Visokom, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.O. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Jučer u 20,25 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku, Uprave policije ovog Ministarstva lišili su slobode K.M., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog je pronađena i oduzeta jedna vrećica sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

U 09,15 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije ovog Ministarstva lišili su slobode Ć.A., rođen 1971.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ RS (Iznuda). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 11,00 sati, Ć.A. je predat u dalju nadležnost policijski službenicima PU Banja Luka, saopšteno je iz MUP-a KS.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...