U Splitu uhapšeni dvojica muškaraca i žena zbog sumnje da su vrbovali žene za seksualne usluge u Njemačkoj

Preporučujemo

Policija u Splitu uhapsila je dvojicu muškaraca i ženu zbog krivičnog djela trgovanja ljudima, odnosno vrbovanja žena za pružanje seksualnih usluga u Njemačkoj.

Policija tvrdi da je kriminalističkim istraživanjem “utvrdila osnovanu sumnju” da su 35-godišnjak i 37-godišnjak počinili kazneno djelo trgovanje ljudima, dok se 42-godišnjakinja sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela i to na štetu tri hrvatske državljanke.

- -

Vrbovali su žene za prostituiranje u Njemačkoj.

Dvojica uhaošenih muškaraca žene su navodno vrbovali za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj od novembra 2016. do 29. marta 2018.  godine, iskorištavajući njihove teške životne okolnosti.

“Oštećenim osobama su organizirali prijevoz do Njemačke, gdje su ih po dolasku iskorištavali za pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima u zamjenu za novac, uz zabranu međusobnih kontakata i potpunu kontrolu komunikacije putem mobitela. Nadalje, utvrđena je sumnja da su 35-godišnjak i 42-godišnjakinja organizirali pružanje seksualnih usluga, kreirajući oglase na njemačkim internetskim stranicama, uz navođenje brojeva telefona i adresa na koje su ih kontaktirali zainteresirani klijenti i dogovarali mjesto, vrijeme i cijenu pružanja seksualnih usluga”, napisala je policija na svojoj internetskoj stranici.

Sat seksualnih usluga navodno je koštao od 50 do 150 eura, a uhapšeni su svojim žrtvama navodno određivali i vrijeme kada moraju raditi.

Policija tvrdi da je pretragama pronašla “predmete povezane s kaznenim djelom trgovanja ljudima” poput mobitela, informatičke opreme i evidencija ilegalne zarade. Protiv svih osumnječenih je podnesena kaznena prijava splitskom sudu, piše index.hr.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...