U Srbiji uhapšen lažni presretač

preporučujemo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu uhapsili su D. T. (40) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo lažno predstavljanje.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, osumnjičeni se tereti da je, upravljajući vozilom “audi Q7” sa svjetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na autoputu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju.

Od njih je zatim, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje, prenosi N1.

“Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, 9 pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda”, saopštio je MUP.

U saopštenju se navodi da je oružje odmah upućeno na vještačenje kako bi se utvrdilo da li je riječ o vatrenom oružju ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

MUP je pozvao građane koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji, da se jave na broj telefona 011/279-74-65 ili lično u PU za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana 107.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...