U toku pretresi na više lokacija u Sarajevu

Preporučujemo

Policija vrši pretrese na više lokacija u Kantonu Sarajevo s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela za koja su osumnjičeni nedavno uhapšene osobe čiji su inicijali A.A. i A.M. koji je u bjekstvu.

Cilj akcije kodnog naziva “Bumerang” je pronalazak skupocjenih vozila, nekretnina, novca i drugih pokretnih i nepokretnih stvari veće materijalne vrijednosti koji potiču iz krivičnih djela za koja se osumnjičeni terete, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Akcija se sprovodi po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, policija je prije četiri dana uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Za Adnanom Maglićem, rođenim 1985. godine, raspisana je potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...