Udruženje Plavi fond organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi na stadionu Grbavica

preporučujemo

Udruženje Plavi fond u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, FK Željezničar i UNFKŽ-The Maniacs, u petak 10. septembra u Plavom salonu stadiona Grbavica organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti održana od 11 do 18 sati, a ovom prilikom pozivaju se svi građani i građanke da se odazovu ovoj akciji. Svim dobrovoljnim darivateljima krvi, FK Željezničar će izdati potvrde na osnovu kojih će moći besplatno prisustvovati utakmici 9. kola sa FK Velež.

Ova akcija predstavlja prvu zvaničnu aktivnosti novoosnovanog udruženja Plavi fond koje će djelovati kao humanitarna organizacija navijača FK Željezničar. Udruženje je osnovano sredinom 2021. godine, simbolično, u godini kada Klub obilježava 100 godina postojanja. Prvo je udruženje osnovano od navijača nekog sportskog kolektiva u državi čija je osnovna svrha humanitarni rad.

Vođeni motom “Od Željinih navijača, srcem za zajednicu”, svojim radom Udruženje želi objediniti altruizam u svakom pojedincu, u zajedničko djelovanje za opšte dobro društva u kojem boravimo.

Aktivnosti udruženja odnosit će se na pomaganje socijalno ugroženom stanovništvu, interventnu pomoć u slučaju nesreća, stipendiranje učenika i studenata i dr. a aktuelnosti o radu Udruženja u buduće moguće je pratiti putem FB stranice https://www.facebook.com/PlaviFond21

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...