- Advertisement -

Uhapšen guverner: Političar silovao pa ubio trudnu ljubavnicu

Preporučujemo

Tijelo 26-godišnje Kenijke Šeron Otijeno (Sharon Otieno) prije nekoliko sedmica pronađeno je u šumi, a obdukcija je pokazala da je nesretna žena prije ubistva bila silovana te osam puta izbodena nožem u predjelu vrata, trbuha i leđa. U brutalnom napadu Šeron je izgubila i nerođenu bebu.

Javnost je ostala šokirana kad je zbog ubistva studentice uhapšen Okot Obado (Okoth), guverner kenijske oblasti Migori. Ovaj oženjeni političar, koji je bio u ljubavnoj vezi sa žrtvom, na sudu je izjavio da se ne osjeća krivim. Osim guvernera, uhapšena su i njegova dva saradnika, koji su mu navodno pomogli izvesti zločin.

Ali, ono što je posebno zgrozilo kenijsku javnost jeste mračna pozadina slučaja. Naime, ubijena djevojka početkom septembra ove godine kontaktirala je jednog novinara s namjerom da mu ispriča sve o aferi s oženjenim guvernerom. Čim su se našli, dvojac je bio otet. Novinar je nekako uspio pobjeći, a studentica je ostala s otmičarima.

Dva dana poslije njeno tijelo pronađeno je u šumi u zapadnoj Keniji. U Tužilaštvu vjeruju da je guverner odlučio likvidirati bivšu djevojku jer nije htio da ona rodi njegovo dijete. Iako je isprva negirao vezu sa žrtvom, njegov advokat prošle sedmice ipak je potvrdio da je dvojac bio u intimnom odnosu.

No, čini se da se za tajnu romansu itekako znalo u političkim krugovima, a i sama gospođa Obado bila je upoznata s činjenicom da joj suprug ima ljubavnicu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....