Uhapšena kriminalna grupa iz Kalesije zbog dilanja droge i krivotvorenja isprava

Preporučujemo

Postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Tuzli policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) radeći na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona su 26. aprila 2018. godine, izvršili pretres porodičnih kuća koji koriste H.S., rođen 1975. godine, Ć.M., rođen 1990. godine, Ć.D., rođen 1994. godine, E.S., rođen 1985. godine, svi nastanjeni na području općine Kalesije.

Prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti sledeći predmeti: određena količina biljne materije upakovana u pet pakovanja, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 18 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, digitalna vaga, dva pištolja, 5 kom. municije, printer, veći broj dokumenata (potvrde o registraciji, potvrda o vlasništvu vozila i dr. koje su najvjerovatnije krivotvorene), više mobilnih telefona, SIM kartica i certifikata.

Nad navedenim osobama u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada, te su Ć.M., Ć.D. i E.S. uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, a osoba H.S. „Krivotvorenje isprave“ i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na daljnje postupanje. Također, u ranijem periodu u sklopu navedene akcije je oduzeto 47 krivotvorenih diploma za koje postoje osnove sumnje da su krivotvorene od strane H.S.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u ranijem periodu vezano za navedenu akciju uhapsili 11 osoba od čega je za njih šest određena mjera pritvora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Krivotvorenje isprave”, piše tuzlanski.ba.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...