Uhapšene dvije osobe: Novi napad na policajce u Sarajevu

preporučujemo

Policijski službenici Pete policijske uprave uhapsili su jučer dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo ”napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, jučer u 00,20 sati, policijski službenici lišili su slobode I.H., rođen 1968.  godine u Sarajevu i I.D., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su napali policajce.

Isti su nevedenog dana u 00,10 sati u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, fizički napali policijske službenike. Povrijeđenim policijskim službenicima je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede.

Spomenutog dana, nakon završene kriminalističke obrade, I.H. i I.D. su uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Najnovije

Stravično: Migrant na Otoci sam sebi nanio povrede, uznemireni građani zvali policiju i Hitnu pomoć

Stanovnici sarajevske ulice Ilije Engela na Otoci danas su svjedočili nemilim scenama, nakon što je migrant, prema svemu sudeći...