Satelitski prenos otvaranja jednog od najvećih svjetskih aerodroma u Istanbulu

preporučujemo

Ceremonija otvaranja novoizgrađenog aerodroma u Istanbulu i jednog od najvećih u svijetu privlači veliku pažnju svjetske javnosti koja će taj svečani događaj moći pratiti uživo posredstvom satelita, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečanost otvaranja počet će u 16,30 sati po lokalnom, odnosno u 14,30 sati po srednjoevropskom vremenu, a prisustvovat će joj turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i brojne visoke zvanice iz različitih dijelova svijeta.

Među svjetskim liderima na otvaranje aerodroma u Istanbulu pozvani su i zvaničnici iz regije, uključujući predsjednika Albanije Ilira Metu, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Kosova Hashima Thacija, predsjednika Makedonije Gjorgea Ivanova, predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića i zamjenicu premijera Slovenije Alenku Bratušek.

Aerodrom će sadržavati brojne karakteristike po kojima će biti prepoznatljiv u svijetu, bilo da je riječ o veličini, infrastrukturi, sigurnosnim sistemima ili dizajnu.

Ceremonija otvaranja prve etape aerodroma organizirana je i povodom nacionalnog praznika Dana Republike koji se danas obilježava kao 95. godišnjica osnivanja savremene turske države.

Informacije vezane za satelitske frekvencije:

HD

TÜRKSAT 3A

D/L: 11154 MHz

S/R: 8888

FEC: 5/6

POL: Horizontalno

DVbs-2

8psk

Audio kanali

1 floor

2 Engleski

3 Arapski

4 Ruski

5 Njemački

6 Francuski

7 Španski

8 Kineski

Najnovije

Najveća poskupljenja u Njemačkoj u posljednjih 30 godina: Ima li kraja inflaciji?

Cijene u Njemačkoj rastu kao što nisu skoro tri decenije. Osjetno su skuplji grijanje, benzin i hrana. To ima...