Uhapšene dvije osobe za koje su sumnja da su odgovorne za trovanje na brodici kod Hvara

preporučujemo

 Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske u srijedu uvečer su objavili da su nakon prikupljenih dokaza, utvrđenih činjenica i obavljenog očevida, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhapšeni i u službene prostorije Policijske postaje Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi provođenja kriminalističkog istraživanja, prenosi Anadolu Agency.

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split gdje su hospitalizirani (tri punoljetne osobe- rođeni 1955, 1963 i 1975, te dvoje djece-rođeni 2008. i 2014, svi državljani Republike Italije). Nakon ukazane liječničke pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena.

“U utorak, nakon zaprimljene informacije poduzete su mjere i radnje prvog zahvata, na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koji je rukovodio očevidom. Također, tijelo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odjel patologije radi obavljanja naložene obdukcije. U srijedu tijekom dana nastavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’, službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar“, navode iz MUP-a Hrvatske.

Dodaje se da su nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i obavljenog očevida, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhapšeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...