UIO oduzima švercovani duhan za nargilu

Preporučujemo

Posjećivanje šiša barova sve je popularniji trend među omladinom u BiH, što je, prema riječima stručnjaka, alarm za oprez, a u prilog tome govori i činjenica da su nadležni pronašli švercovani duvan, odnosno aromu za nargilu.

Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, za deset mjeseci prošle godine zaplijenjeno je 192,56 kg ovakve arome, čija je vrijednost procijenjena na 43.887 maraka.

- -

– Na tržištu BiH u posljednje vrijeme primjetna je zastupljenost korištenja duhana za nargilu, a čemu u prilog ide i činjenica da se otvaraju tzv. šiša barovi u kojima se ona konzumira. U tom smislu, zadnje aktivnosti Sektora za provođenje propisa pokazuju da je na tržištu BiH zastupljeno i korištenje krijumčarenog duvana za nargilu – naveli su iz UIO BiH.

Dodaju da su službenici Sektora za provođenje propisa u 2021. godini privremeno oduzeli određenu količinu takvog duhana, a koji je prokrijumčaren u BiH.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...