Ulica Goloderica spremna za asfaltiranje

Preporučujemo

Oko 360 metara ulice Goloderica na Širokači ponovo je pripremljeno za asfaltiranje koje će, prema najavi nadležne Službe za investicije i komunalne poslove, početi sutra ujutro. Ova ulica trebala je biti završena prije desetak dana kad je također urađena tamponska podloga pred asfaltiranje.

Obilne kišne padavine koje su u tom periodu zahvatile grad, dovele su do toga da je podloga potpuno uništena, te je došlo do njenog osipanja niz padinu. Vremenske neprilike su vratile cijeli projekat korak unazad, te se nakon stabilizacije vremena pristupilo ponovnoj pripremi terena. Također, izvođač je izvršio zamjenu šibera koji su bili polomljeni. Asfaltiranje je najavljeno za sutra, a prethodno je na dionici urađeno nivelisanje i sanacija šahtova i rešetki, te je asfaltiran krak od broja 2-10.

- -

Iako je projektom prvobitno planirana sanacija ulice Goloderica, uz dva kraka, na molbu građana, radovi su prošireni i na treći krak koji povezuje ulicu Goloderica sa Tandarevom. Jedan od stanovnika ulice obratio se putem službenog e-maila općinskom načelniku i nadležnoj službi sa konstruktivnim prijedlogom.

„Naime, moj zahtjev se odnosi na asfaltiranje dijela ulice koji povezuje ulicu Golodericu sa ulicom Tandarevom u dužini cca 15 metara…. Obzirom da sam ja to betonirao podavno, beton se izhabao što od vremena što od soli, te se ta dionica i udubila od postavljanja raznih instalacija. Napominjem da je ta dionica veoma prometna jer pješaci iz ostalih ulica prolaze istom u prodavnicu, lokalnu ambulantu, kombi stanicu, mjesnu zajednicu, itd…Ja se ovim zahtjevom zalažem za sve građane MZ Širokača, a i šire, u čijem interesu je da se asfaltira navedeni dio,“ stoji, između ostalog, u zahtjevu.

Nadležna služba je razmotrila zahtjev, a općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić se saglasio sa dodatnim radovima, te će se i ovaj dio asfaltirati.

Inače, sanacija ulice Goloderice od velikog je značaja za brojne stanovnike Širokače s obzirom da ona povezuje još tri ulice: Balibegovicu, Tandarevu i Harbinu. Radi se o projektu vrijednom 88.000 konvertibilnih maraka, a za radove je angažovana građevinska firma Tuzlić iz Breze.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...