UN: Napad na sirijsku vojsku nije isključen

Preporučujemo

Vašington ne isključuje mogućnost primjene vojne sile protiv sirijske vojske, izjavila je ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli.

Kako je rekla, SAD ne žele da budu u centru sirijskog konflikta, ali istovremeno žele da učine sve što može kako bi se zaštitili ljudi od napada hemijskim oružjem.

- -

Hejlijeva je naglasila i da SAD nastavljaju da vrše pritisak na Rusiju, koja “prikriva” sirijski režim, predvođen Bašarom el Asadom, koji koči isporuku humanitarne pomoći u Istočnu Gutu.

Ona je istakla i da postoji mogućnost ponovnog raketnog napada američkih snaga na Siriju kao što je to bio slučaj prošle godine, ukoliko se ponovo utvrdi da je Damask koristio hemijsko oružje, pišu Nezavisne novine.

“Predsjednik Donald Tramp jasno je dao do znanja da neće otkrivati svoje planove, ali istovremeno Asad mora da zna da ćemo reagovati u slučaju da bude dokazano da je korišćeno hemijsko naoružanje”, dodala je Hejlijeva.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...