Uposlenici preduzeća “Rad” očistili boju kojom je prefarbana spomen-ploča Ratku Mladiću

preporučujemo

Nakon što su nepoznate osobe bacile zelenu farbu na spomen-ploču ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama, radnici Komunalnog preduzeća “Rad” Istočno Sarajevo su očistili boju.

 

Iz Komunalnog preduzeća “Rad” je potvrđeno da su odmah nakon što je bačena boja reagovali na poziv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

 

Pretpostavlja se da je na spomen-ploču farba večeras bačena iz automobila, a raskrsnica na kojoj se nalazi pokrivena je video-nadzorom pa će više detalja o ovom slučaju i počiniocima biti poznato naknadno.

Neki očevici navode da su u blizini vidjeli navijače jednog fudbalskog kluba, međutim ovo nije mogla potvrditi policija.

Večeras je drugi put bačena boja na ovu spomen-ploču koju je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo u znak sjećanja na dan kada je Mladić na tom mjestu 19. maja 1992. godine “izvršio smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda općine Novo Sarajevo”, piše Klix.ba.

 

 

Najnovije

Vlada FBiH od očiju javnosti sakrila dva miliona KM za troškove arbitraže u Cirihu

Vlada FBiH je na 290 sjednici održanoj 11. novembra 2021. godine donijela zaključak kojim su zaduženi Energoinvest i BH-Gas...