Uroš Pena podnio ostavku sedam dana prije isteka mandata

Preporučujemo

Uroš Pena, zamjenik Direktora direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, podnio je jučer ostavku Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH. Odbor će ostavku razmatrati na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu.

Ono što je najzanimljivije u ovom Peninom činu je to što njemu istječe mandat 17. aprila te da se on na ovaj korak odlučio faktički sedam dana prije nego što bi ionako bio razriješen dužnosti. Naime, Vijeće ministara BiH trebalo bi odluku o imenovanju nove dvojice zamjenika DKPT-a donijeti naredne sedmice, tačnije 16. aprila u ponedjlejak.

- -

Na konkurs za koji je proceduru okončao Nezavisni odbor Pena se nije ni prijavio. Peni je ovo drugi mandat, a i ispunjava uslove za penziju.

Za zamjenike DKPT-a na rang-listi koju je utvrdio Nezavisni odbor su: Ivica Bošnjak, Relja Kovač, Dragan Prodanović i Ranko Vuković, piše Patria.

Najnovije

Vladimir Orlić zvanično izabran za direktora BIA

Vlada Srbije je danas donijela rješenja o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije. Saglasnost za njegovo imenovanje dao...