USK: Prijavljeno 18 slučajeva ulaska migranata u porodične kuće

Preporučujemo

z MUP-a USK ze potvđeno da je na području Velike Kladuše i Bihaća zabilježeno 18 slučajeva neovlaštenog ulaska migranata u porodične kuće – zbog noćnog boravka.

Potvrđeno nam je i to da nije prijavljeno da je iz kuća otuđeno bilo šta.

- -

Na upit N1 iz policije USK su rekli da je zabilježen i požar u jednom momentu, a u odgovoru se navodi da je “najvjerovatnije izazvan od strane migranata” i da je u ovom slučaju istraga u toku.

Policijskoj stanici Velika Kladuša je 7. maja 2018. godine prijavljeno da je nad migrantom navodno izvršeno krivično djelo silovanje, koje je navodno počinio drugi migrant. I u ovom slučaju traje istraga, a postupajući tužilac naložio je sva potrebna vještačenja.

“Nakon provedene istrage i rezultata vještačenja, moći će se reći da li navedeni događaj ima obilježje krivičnog djela i kojeg krivičnog djela”, saopšteno je iz MUP-a KS za N1.

Inače, na području USK-a u periodu od januara do 15. maja 2018.godine legitimisana su 829 migranta. Najveći broj evidentiran je na području Velike Kladuše 517 i Bihaća 312.

- -

Na području koje pokriva Uprava policije strani državljani – migranti, počinili su 12 krivičnih djela.

Vrsta krivičnih djela koja su počinili migranti su dva krivična djela lake tjelesne ozljeda, dvije teške krađe, sedam djela krađa i jedno razbojništvo, navodi MUP USK na upit N1.

Protiv svih počinilaca podnešen je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.

U navedenom periodu u četiri slučaja, evidentirano je narušavanje javnog reda i mira a koje su počinili  migranti na području Velike Kladuše, te je protiv njih podnesen Zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...