USK: Prijavljeno 18 slučajeva ulaska migranata u porodične kuće

Preporučujemo

z MUP-a USK ze potvđeno da je na području Velike Kladuše i Bihaća zabilježeno 18 slučajeva neovlaštenog ulaska migranata u porodične kuće – zbog noćnog boravka.

Potvrđeno nam je i to da nije prijavljeno da je iz kuća otuđeno bilo šta.

Na upit N1 iz policije USK su rekli da je zabilježen i požar u jednom momentu, a u odgovoru se navodi da je “najvjerovatnije izazvan od strane migranata” i da je u ovom slučaju istraga u toku.

Policijskoj stanici Velika Kladuša je 7. maja 2018. godine prijavljeno da je nad migrantom navodno izvršeno krivično djelo silovanje, koje je navodno počinio drugi migrant. I u ovom slučaju traje istraga, a postupajući tužilac naložio je sva potrebna vještačenja.

“Nakon provedene istrage i rezultata vještačenja, moći će se reći da li navedeni događaj ima obilježje krivičnog djela i kojeg krivičnog djela”, saopšteno je iz MUP-a KS za N1.

Inače, na području USK-a u periodu od januara do 15. maja 2018.godine legitimisana su 829 migranta. Najveći broj evidentiran je na području Velike Kladuše 517 i Bihaća 312.

Na području koje pokriva Uprava policije strani državljani – migranti, počinili su 12 krivičnih djela.

Vrsta krivičnih djela koja su počinili migranti su dva krivična djela lake tjelesne ozljeda, dvije teške krađe, sedam djela krađa i jedno razbojništvo, navodi MUP USK na upit N1.

Protiv svih počinilaca podnešen je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.

U navedenom periodu u četiri slučaja, evidentirano je narušavanje javnog reda i mira a koje su počinili  migranti na području Velike Kladuše, te je protiv njih podnesen Zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

Najnovije

U aerodrom u Bihaću uloženo 32.000.000 KM: Pročitajte u kojoj su fazi radovi

Jedan od projekata za koje je Vlada Federacije u posljednjih 10 godina izdvojila mnogo novca je aerodrom u Bihaću....