Uskrs kao podsjećanje na bosansko jedinstvo u različitostima

preporučujemo

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, povodom katoličkog blagdana Uskrsa, uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom, kardinalu Vinku Puljiću.

U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

Vaša Eminencijo,

Povodom nastupajućeg velikog katoličkog praznika Uskrsa upućujem Vam najsrdačnije želje da pripadnici Katoličke crkve ove dane provedu u miru, slobodi, ljubavi, zdravlju i dobru.

Božija je volja da nas učini narodima i različitim vjerama kako bismo se međusobno upoznavali i kako bismo u drugima tražili sebe. On svoju Uzvišenost iskazuje stvarajući različitosti koje smisao imaju samo u jedinstvu. Prihvatajući jedni druge sa svim svojim posebnostima i razlikama mi prihvatamo volju Božiju.

Neka nas i ovaj praznik sve još jednom podsjeti na našeg zajedničkog Stvoritelja i naše bosansko jedinstvo u različitostima.

U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje osobno ime, čestitam Vam nastupajuće blagdane, kaže se u čestitki Reisu-l-uleme.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...