Usljed ruskih raketnih udara: Novi udarac ukrajinskoj elektroenergetskoj mreži

Preporučujemo

Ozbiljna nesreća na visokonaponskoj trafostanici izazvala je široko rasprostranjene nestanke struje u lučkom gradu Odesi na jugu Ukrajine, izjavio je u subotu ukrajinski premijer Denis Šmihal.

– Situacija je teška, razmjere nesreće su značajne, nemoguće je brzo obnoviti napajanje, posebno ključne infrastrukture – napisao je Šmihal na Telegramu.

On je rekao da je trafostanica u regiji Odesa ranije više puta oštećena ruskim raketnim udarima, te da je ministar energetike na putu u glavni grad regije kako bi nadgledao popravke zajedno sa generalnim direktorom nacionalnog operatera mreže.

Šmihal je rekao da vlasti sada rade na obnavljanju napajanja ključne infrastrukture i stambenih blokova kojima je potrebna struja za grijanje domova.

Temperatura u Odesi, glavnom ukrajinskom lučkom gradu na Crnom moru na jugu sa milionskim stanovništvom, bila je u subotu na dva stepena Celzijusa i trebalo bi da padne ispod nule veći dio sljedeće sedmice.

Šmihal navodi da je naredio ukrajinskom ministarstvu energetike da unese sve raspoložive generatore velike snage u svoj inventar u cijeloj zemlji i isporuči ih u Odesu u roku od jednog dana.

Najnovije

Samoubistvo u Bijeljini: Pucao u sebe iz vatrenog oružja

Muškarac pedesetih godina izvršio je danas samoubistvo iz vatrenog oružja u svojoj porodičnoj kući u Bijeljini. Policijska uprava Bijeljina potvrdila...