Uspjeh plesača Astera na Evropskom prvenstvu: Okićeni brojnim medaljama

Preporučujemo

Plesači plesnog kluba Aster vraćaju se sa Evropskog prvenstva okićeni brojnim medaljama.

U konkurenciji preko 600 plesača iz 12 zemalja Evrope, naši plesači su osvojenim prvim mjestima u kategorijama Argentinskog tanga i Latin show formacija juniori, srebrnom medaljom u kateogriji latin show grupa, te bronzom u plesnoj kategoriji Salsa odrasli ostvarili izuzetan uspjeh. Pored medalja, značajno je navesti i uspjeh juniora koji su u svom prvom izlasku na ovako veliko takmičenje osvojili četvrto mjesto u kategoriji Latin show duo juniori.

- -

“S pravom se vraćamo ponosni. Bili smo jedini predstavnici Bosne i Hercegovine i to je dalo dodatnu motivaciju da svako od članova kluba Aster da svoj maksimum. Generalni plasman i osvojene medalje pokazatelj su da smo u tome i uspjeli“, izjavio je Vedran Marčeta, plesač i trener plesnog kluba Aster, ali , uz partnericu Valentina Vavra, i osvajač zlatne medalje za disciplinu Argentinskog tanga.

Plesni par Vavra-Marčeta osvojio je i bronzanu medalju za Salsu ostavivši iza sebe više od 45 najboljih salsa plesnih parova u svijetu.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj okupilo je najbolje plesače i plesne skupine iz cijelog svijeta koji su od 23. do 25. marta predstavili svoje plesne koreografije u nekoliko plesnih disciplina: Argentinski tango, Bachata, Caribbean show, Latin, Swing, Merengue, Salsa Shines i još mnoge druge.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...