Veličanstvena filmska noć u Centru “Safet Zajko”

Preporučujemo

Projekcijom filma “Sin” bosanskohercegovačke rediteljice Ines Tanović, zvanično je počeo program Ljetnog kina u Centru “Safet Zajko”.

Novoogradska publika je i ove godine pokazala ogroman interes za filmove Sarajevo Film Festivala, pa tako se i večeras u Centru “Safet Zajko” tražila karta više. U ugodnom ambijentu  publika je sa oduševljenjem gledala film Sin, koji je sinoć i zvanično otvorio 25. Sarajevo Film Festival. Sinoć je prikazan u Narodnom pozorištu, a nakon toga i u Ljetnom kinu Raiffeisen.

Prije projekcije publiku su pozdravili direktor SFF-a Mirsad Purivatra, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i rediteljica Ines Tanović.

Purivatra je istakao da festival koji je nastao 1995. godine ove godine slavi 25. godina postojanja, te da je od festivala koji je počeo sa samo nekoliko filmova, došao do jednog najvećih i najjačih, ne samo u regionu nego i u Evropi.

– To je razlog više da se možemo večeras radovati da smo ponovo ovdje u općini Novi Grad i zadovoljstvo mi je da se ova saradnja razvija iz godine u godinu i da večeras vidimo punu pozornicu koju smatram jednom od najljepših u gradu Sarajevu- kazao je Purivatra.

Načelnik Semir Efendić je kazao da je to dug put od 25 godina, te da je sretan da se u Centru “Safet Zajko” već treću godinu organiziraju projekcije filmova.

Rasprodate karte su dokaz da je filmska publika zainteresovana za domaću kinematografiju. Kraj filma ispraćen je velikim aplauzom.

Sutra u 21 prikazuje se dokumentarni film “Diego Maradona”.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...