Velika akcija policije u TK: Pronađeno oružje, droga…

Preporučujemo

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija i Živinice jučer izvršili pretrese na sedam lokacija, saopćeno je danas iz MUP-a TK.

Kako je saopćeno, prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: 19 manji pakovanja od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis”, jedno veće pakovanje od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim igledom asocira na opojnu drogu “Canabis”, osam manjih pakovanja od pvc. folije u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, teglu u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, dvije drobilice-grender sa tragovima nepoznate materije za koje postoje indicije da se radi o opojnoj drogi, 40 tableta bez oznaka, automatska puška, poluatomatska puška cal 7,62 mm, gasni pištolj, 70 kom. municije cal 7,62 mm, dva okvira za municiju i četiri mobilna telefona.

- -

O navedenIm aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedenih događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv B.G., rođen 1990. godine, S.P., rođen 1991. godine, B.S., rođen 1990. godine svi iz Tuzle, S.M., rođen 1979. godine iz Gračanice, i S.H., rođen 1985. godine, nastanjen na području općine Banovići bit će dostavljen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 KZ FBiH , S.N., rođen 1969. godine iz Gračanice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239 stav 3 KZ FBiH, EH., rođen 1968. godine, nastanjen na području Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nasilničko ponašanje iz čl. 362 KZ FBiH, P.V.,rođen 1965. godine, nastanjen na području općine Srebrenika i V.S., rođen 1964. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počiniili krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja iili eksplozivni materija iz čl. 371 KZ FBiH”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Više informacija o ovom slučaju bit će poznato u narednim danima, piše N1.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...