Velika akcija SIPA-e: Jedan od uhapšenih zbog terorizma je i Maksim Božić

Preporučujemo

Jedna od dvije osobe koje su danas privedene u akciji SIPA-e, a koja je provedena na području Sarajeva je i Maksim Božić (28) iz Bijeljine. On je osumnjičen za krivično djelo terorizma i sutra bi trebao biti predat Tužilaštvu BiH.

Inače, danas su zvršeni pretresi na dvije lokacije.

“Prilikom pretresa službenici SIPA-e su pronašli i privremeno oduzeli: jednu automatsku pušku, 12 praznih okvira za automatsku pušku, 405 metaka kalibra 7,62 mm, sedam ručnih bombi, tri jurišna prsluka, jedna vojna uniforma, jedna zastava koja podsjeća na ISIL-ovu zastavu, dvije uramljene fotografije sa zastavama koja podsjeća na ISIL-ovu zastavu, pisma, razne uplatnice, jedan nož, jedan laptop, tri mobilna telefona, priručnik od opreme 511 i šest vreća rezanog duvana”, saopćeno je iz SIPA-e.

 Maksim Božić svojevremeno je u medijima spominjan zbog veze sa Mevlidom Jašarevićem, koji je osuđen zbog napada na Američku ambasadu u Sarajevu.

Božić je hapšen i 2010. godine zbog sumnji da je planirao teroristički napad u Tuzli, a od 2014. godine za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica, piše radiosarajevo.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...