VIDEO Novi krvavi mafijaški obračun u Beogradu: Ubijen kum vođe Zemunskog klana, ubice pobjegle na motorima

preporučujemo

Zbog najnovijeg ubistva na ulicama, Beograd je sinoć ponovno bio u blokadi. Ubijen je Dragoslav Miloradović (43), kum Luke Bojovića, vođe Zemunskog klana

Ubijen je u pucnjavi u beogradskom naselju Karaburma ispred autopraonice, čiji je vlasnik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su dvije neidentificirane osobe iz vatrenog oružja ispalile više metaka na Miloradovića koji je podlegao ozljedama na mjestu zločina

Ubistvo se dogodilo oko 20.10 sati, a prema neslužbenimm informacijama, napadači su pobjegli na motoru prema Pančevačkom mostu, te je policija pokrenula opsežnu akciju u cijelom Beogradu.

Prema pisanju Blica, bio je jedan od najbližih suradnika Luke Bojovića u Srbiji. Osim višegodišnjeg prijateljstva i kumstva, Bojovića i Miloradovića su povezivale i optužnice. Prema jednoj od prvih na kojoj su se zajedno nalazili, Miloradović je Bojoviću pomagao prilikom izrade lažnih ličnih dokumenata koje je tada mladi boss u kriminalnom usponu koristio prilikom skrivanja i bijega.

Ipak, presudom Prvog općinskog suda, obojica su oslobođeni krivnje: Miloradović za falsificiranje dokumenata (koje su inače pronađene kod njega u stanu), a Bojović i za posjedovanje oružja.

O motivu profesionalnog ubistva srbijanski mediji zasad samo nagađaju. Prema neslužbenim saznanjima, postoji mogućnost da je na djelu bio obračun za mjesto nasljednika Bojovićevih poslova u Srbiji. Ipak, ne isključuje se ni da je u pitanju još jedan čin krvne osvete na liniji Bojović – Šaranovići, koja traje već godinama. U sukobu dviju porodice, podsjeća Blic, ubijeno je više osoba, među kojima su Lukin brat Nikola, te oba brata Šaranovića, Branislav i Slobodan.

Ključni detalji ubistva Bojovićeva kuma ukazuju na to da je likvidacija čin dobro organiziranih i iskusnih, profesionalnih ubica, piše Blic.

Motocikl kojem su pobjegli je dopremljen iz inostranstva i na njemu su bile ukradene tablice. Nedugo nako ubistva vozilo je pronađeno zapaljeno, kako se neslužbeno doznaje. Tokom ubistva i bijega na motoru nosili su kacige, te zasigurno neće moći biti identificirani, iako su snimljeni sigurnosnim kamerama u okolini mjesta napada.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...