Vlada KS se za nove saobraćajne projekte zadužuje 37 miliona eura, a tramvajsko stajalište na Otoci još nije potpuno u funkciji

preporučujemo

Nakon što su građani Sarajeva dobili dugoočekivanu “megagrađevinu” u vidu tramvajskog stajališta na Otoci, čiji sistem za naplatu karata još nije u funkciji, a na koju su čekali godinu dana, Vlada KS u najavi ima nove projekte, nova kreditna zaduženja, a građani, nadamo se, bolje i jače živce.

Za realizaciju projekta Vlade KS zadužit će se 37 miliona eura kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

U sastav pregovaračkog tima za osiguranje kreditnih sredtsava imenovani su ministri finansija i saobraćaja KS Davor Čičić i Adnan Šteta.

– Vlada  KS ne boji se zadužiti za ovako važne projekte u oblasti javnog prijevoza, što smo više puta i isticali – kazao je ministar Čičić.

Za izgradnju tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica potrebno je oko 20 miliona eura, dok je za “Adaptivno upravljanje saobraćajem” potrebno sedam miliona eura, dok će se za nabavku novih tramvaja Kanton zadužiti još 10 miliona eura.

Dok se svi krediti vrate, bit će vrijeme za neke nove tramvaje, nove rekonstrukcije pruge, a možda se do tada izgradi i preostalih 20 tramvajskih stajališta.

Pročitajte:  Vlada KS mjesecima krije imena ministara koji su se vakcinisali u kabinetima
Pročitajte:  Štrajk upozorenja u JU "Djeca Sarajeva", Sivro: Djeca neće ispaštati, ali bi mogla ispaštati Vlada KS

Najnovije

Škoda prekinula proizvodnju u svojim tvornicama, radnici poslani kućama

Škoda je prekinula proizvodnju u sve svoje tri tvornice u Češkoj zbog nedostatka čipova, poluvodiča te ostalih automobilskih dijelova. Ostavili...