Vlasenica: Završena ekshumacija, pronađeni nekompletni ostaci jednog tijela

Preporučujemo

Na lokalitetu Debelo Brdo-Jelovik u općini Vlasenica završen je proces ekshumacije, koju je, po nalogu postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, na mjestu ekshumacije, koordinirao istražilac Tužilaštva BiH.

Pronađeni nekompletni posmrtni ostaci prevezeni su u prostorije JKP ‘Komemorativni centar’ Tuzla, gdje će biti obavljena identifikacija metodom DNK analize i utvrđivat će se identitet žrtve čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

- -

“Istražitelj Tužilaštva BiH direktno je nadgledao i vršio koordinaciju procesa ekshumacije i aktivnosti na terenu, a u procesu ekshumacije su sudjelovali službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Vlasenica, koji su osiguravali lokaciju i vršili kriminalističko-tehničku obradu dokaza i lica mjesta”, navode iz Tužilaštva BiH, piše radiosarajevo.

Uposlenici Tužilaštva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u traženju posmrtnih ostataka i ekshumacijama žrtava ratnih zločina širom BiH.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...