- Advertisement -

Voda u Unsko-sanskom kantonu zdravstveno neispravna

Preporučujemo

Voda u Unsko-sanskom kantonu je zdravstveno neispravna, saopštio je Zavod za javno zdravstvo USK te se preporučuje prokuhavanje prije upotrebe za piće.

Ovo je zaključak nakon urađenih parametara mikrobiološke i fizičko-hemijske analize vode.

Inače, u ovom kantonu sibirske hladnoće su uzele maha pa je snijeg uništio i krovne kontrukcije u Bihaću i Cazinu, dok nije bilo povrijeđenih.

Područje Krajine je najteže pogođeno zimskim uslovima, gdje je jučer izmjereno 85 cm snijega. Također, od jučer je na snazi odluka Ministarstva obrazovanja, kulture, nauke i sporta o obustavi nastave u svim školama.

Ništa bolja situacija nije ni u Bihaću i Cazinu gdje je izmjerena ista visina snijega, dok radnici Komrad”, u saradnji s 50 pripadnika Oružanih snaga BiH rade na raščišćavanju i uklanjanju snijega s ulica i trotoara te ispred školskih i zdravstvenih ustanova u ovim gradovima, piše krajina.ba.

Također, zbog vremenskih neprilika je i u Kantonu 10 obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama, kao i u seoskim područjima općine Bosanski Novi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...