Voda u Unsko-sanskom kantonu zdravstveno neispravna

Preporučujemo

Voda u Unsko-sanskom kantonu je zdravstveno neispravna, saopštio je Zavod za javno zdravstvo USK te se preporučuje prokuhavanje prije upotrebe za piće.

Ovo je zaključak nakon urađenih parametara mikrobiološke i fizičko-hemijske analize vode.

- -

Inače, u ovom kantonu sibirske hladnoće su uzele maha pa je snijeg uništio i krovne kontrukcije u Bihaću i Cazinu, dok nije bilo povrijeđenih.

Područje Krajine je najteže pogođeno zimskim uslovima, gdje je jučer izmjereno 85 cm snijega. Također, od jučer je na snazi odluka Ministarstva obrazovanja, kulture, nauke i sporta o obustavi nastave u svim školama.

Ništa bolja situacija nije ni u Bihaću i Cazinu gdje je izmjerena ista visina snijega, dok radnici Komrad”, u saradnji s 50 pripadnika Oružanih snaga BiH rade na raščišćavanju i uklanjanju snijega s ulica i trotoara te ispred školskih i zdravstvenih ustanova u ovim gradovima, piše krajina.ba.

Također, zbog vremenskih neprilika je i u Kantonu 10 obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama, kao i u seoskim područjima općine Bosanski Novi.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...