Vrijeme BiH: Sutra kiša i susnježica koja će preći u snijeg

preporučujemo

Sutra je u BiH najavljeno pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u nizinama Bosne kiša ili susnježica koja će preći u snijeg.

Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Poslije podne prestanak padavine u Posavini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje tokom noći. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini do 14 °C.

U ponedjeljak 06.12.2021., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša, koja će u Bosni preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 5, na jugu do 9 °C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Pročitajte:  Istanbul zatrpan snijegom, haos u saobraćaju

Najnovije

HADŽIDEDIĆ O IZBORNOJ REFORMI: Udruženi zločinački poduhvat s ciljem rušenja BiH

Razgovori o izbornoj reformi, uz posredovanje međunarodnih, predstavnika nastavljeni su danas. Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta...