Vučić poručio Hrvatima: Ne možete ni sanjati da budete snažniji od Srbije

preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se tokom obilaska jednog gradilišta žestoko obrušio na hrvatske medije.

Jedna od novinarki postavila mu je pitanje, koje se odnosilo na bageristu koji je krenuo vozilom na učesnike protesta: “Hrvatski mediji nastavljaju napade na vas… Neki mediji u Hrvatskoj idu i korak dalje pa dijele savjete srbijanskoj opoziciji kako da vas ruši”, na što je on odgovorio:

“To što se Hrvata tiče, sve i da dovedu Plenkovića, i Milanovića i sve njihove novine – oni svi zajedno nisu osvojili glasova kao ja. A mržnja koju prosipaju svakoga dana mi govori koliko sam u pravu i koliko dobro radim za Srbiju. Svakoga dana najprljavija kampanja najbrutalnijih laži. Prvo, taj čovjek nikoga nije gazio i nikog nije zgazio. Njega su izubijali. I to vam je ta predstava i to licemjerje najgore vrste”, rekao je Vučić.

Nakon toga je krenuo objašnjavati da nije problem u bageristu, nego u učesnicima protesta.

“Drugo, taj čovjek nije zaposjeo most strojevima, nego je Zelenović (opozicioni političar i bivši gradonačelnik Šapca, op.a.) strojevima zaposjeo most pa se pentrao na traktor pa se popeo na znak. Nisam znao da se onako pentra i da leti kao ptica po znakovima. Kad treba pobjeći od ljudi koji su samo htjeli proći”, kazao je predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić je dodao kako se Hrvati sikiraju zbog njegovih izjava.

“Zato kažu: ‘Vučić laje’, ovakav, onakav. Šta da radite? Da Vučić laje, ne biste vi takve izraze koristili. Nego, izgleda, brinete što sam vam rekao da ni s ovim novim kupovinama i sa svim što ste dobili od Amerikanaca i Nijemaca ne možete ni sanjati da budete snažniji od Srbije. A mi se radujemo vašem uspjehu, mi uopće ne kukamo zbog toga, samo nek vam daju, samo nek vam pomažu. Nikakav problem mi nemamo. Samo nemojte zaustavljati naš razvoj, naše vojske i svega drugoga. Ništa više od toga. A s vama želimo najbolje moguće odnose i nećemo vas vrijeđati na takav način. To je što se Hrvata tiče”, rekao je Vučić.

 

 

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...