Vukanović za Index: Dodik tuđim rukama obavlja prljave poslove

preporučujemo

Izglasavanje novog Zakona u NSRS kojim se uspostavlja parainstitucija i razvlašćuje Agencija za lijekove BiH izazvalo je mnoštvo negativnih reakcija, a sve oči su uperene u međunarodnu zajednicu. Iako se pretpostavlja da je verbalni nalogodavac, Milorad Dodik,prvi koji će se naći na listi za sankcije, to ne mora biti tako.

Milorad Dodik je sve mudro odigrao i za ostvarenje svojih ciljeva založio najbliže saradnike. Zastupnik u NSRS, Nebojša Vukanović, je u razgovoru za “Index” kazao kako je Dodik više puta do sada pokazao da je spreman sve žrtvovati zarad vlasti, tako da ni ovaj slučaj nije izuzetak.

– On je navikao da tuđim rukama odrađuje prljave poslove, i da istura druge da za njega potpisuju sporne Ugovore i poslove, odrađuje prljave poslove. Zbog toga ne čudi njegovo pilatovsko pranje ruku, pritisak i što je ispred sebe isturio Čubrilovića, Cvijanovićku i Viškovića da sada potpisuju sporne zakone i odluke, i da oni snose odgovornost dok on ništa neće potpisati i redovno ide na sjednice Predsjedništva BiH. Dodik je beskrupulozni makijavelista spreman na sve kako bi spasio sebe, svoju porodicu i interese i nisam ni najmanje iznenađen njegovim ponašanjem – rekao je Vukanović.

Pročitajte:  Vukanović: Stranci su odgovorni za sve što nam se događa, oni nas zavađaju pa vladaju!

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...