Najavljuje li Dodik svoj odlazak: Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom

preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će u subotu upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da “RS ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka”.

On je naveo da je i ovaj sastanak sa Vučićem kontinuitet ranijih sastanaka, da razgovaraju o situaciji i dogovaraju se o mogućim reakcijama “koje su uvijek vezane za naša prava”. Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cijelosti, ali očekuje razumijevanje koje mora da postoji.

Mnogi koji odlučuju o BiH, kaže, samo površno gledaju pravo, ustav i međunarodne akte i sa pozicije političke sile pokušavaju da kreiraju odnose.

– Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od RS-a neće biti. Ja sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, “tetoši” neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci, prenosi Srna.

Dodao je da u RS-u “danas nažalost imamo opoziciju na strani političkog Sarajeva, ali ne mogu da satru Dodika”.

 

Pročitajte:  Kurtćehajić i Popović sukobili stavove: Ako Dodik sanja da RS može postati nezavisna u velikoj je zabludi

Najnovije

Civilna zaštita KS izdala preporuke zbog najavljenih kišnih padavina

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo izdao je preporuke pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite...