- Advertisement -

Vukota Govedarica tvrdi: Dodikom sada upravlja strah

Preporučujemo

Dodikom upravlja strah i to je razlog zašto sada pokušava derogirati sve zaključke NSRS-a koji se tiču nametnutog Inzkovog zakona i zašto se on zalaže za povratak u institucije BiH, izjavio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a.

On kaže da je očigledno da sve ono što je pričao proteklih mjeseci Dodik sada pokušava predstaviti na neki drugi način.

– On je čak jučer rekao da SNSD nikada nije blokirao Parlamentarnu skupštinu BiH i rad institucija na bh. nivou, iako svi znaju da je to netačno. Sve to pokazuje da je Dodik u strahu jer je shvatio da mu mnogo toga izmiče kontroli i da se stvari ne dešavaju kao je on to planirao – navodi Govedarica u saopćenju SDS-a.

On ističe da će biti interesantno čuti šta će stajati u Dodikovom obrazloženju kada bude tražio od poslanika u NSRS-u da ponište zaključke koji su doneseni nakon nametnute Inzkove odluke.

– Dodik morati da objasni koje su se nove okolnosti desile u proteklom periodu da bi NSRS poništila usvojene zaključke koji se odnose na neučešće u radu institucija BiH i donijela nove zaključke u kojima će kazati da sve političke partije treba da se vrate u bh. institucije – kategoričan je Govedarica

On kaže da je sasvim očigledno da Dodik sada na sve moguće načine traži načina kako da izađe iz problema koje je sam napravio.

– Meni lično djeluje da je gospodin Dodik tražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da iznese ovakav stav o vraćanju u institucije BiH – naveo je Govedarica.

Pročitajte:  DODIKOVA VLADA OPET PISALA UN-u: Smetaju im vozila EUFOR-a
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...