Vulin o protestima: Naprednjaka je bilo više u Areni na proslavi 13 godina SNS

Preporučujemo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin izjavio je danas da poštuje svakog građanina, njegov stav, zabrinutost, ali ne i to da vrhunac skupova, poput onog u subotu, bude demoliranje nečijih stranačkih prostorija, da se premlate ljudi ili zaustavlja hitna pomoć i blokira život.

Vulin je rekao da se na protestima širom Srbije okupila 31.000 ljudi, a da je naprednjaka “bilo više u samoj Areni i oko nje na proslavi 13 godina SNS”.

Prema njegovim riječima, ti građani treba da znaju da za proteste neko dobija “masnu donaciju” iz inostranstva i da nemaju veze s ekologijom ili životnom sredinom.

– Trebalo bi jasno da kažu, da zalažemo se da Rokfeler fondacija odlučuje u ovoj zemlji… hoćemo da Dragan Ðilas bude najbogatiji u Evropi – rekao je Vulin za TV Pink i naglasio da će protesti uskoro početi da dobijaju političke zahtjeve, jer je već tražena smjena članova REM-a.

Protest u subotu je, kako kaže, građane koštao 1,1 milion eura, a to je novac za koji je oštećen budžet, a mogao je biti iskorišćen za liječenje nekog djeteta.

– Bacili smo milion, nikome nije bolje, morali smo da plaćamo za vanredno angažovanje policije – rekao je ministar i dodao da ne može da priča još i o dodatnim troškovima – koliko je koštala roba koja nije stigla na vrijeme, što su mnogi krenuli preko Rumunije pa nisu plaćali putarinu u Srbiji…

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...