Wigemark: Formirati vlade u kratkom roku nakon izbora

Preporučujemo

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark danas je kazao da je bitno postići kompromis nakon izbora kako bi se što prije formirale vlade.

“Prije svega se nadamo da neće biti preveliki broj neregularnopsti u ovom izbornom ciklusu. Nadamo se da će se poštovati izborni rezultati i da će se u kratkom roku biti formirane vlade i zakonodavna tijela. Da bi se to desilo bitno je da postignemo kompromis, potrebno je da se iznađe rješenje koje je svima prihvatljivo u BiH”, kazao je Wigemark.

- -

Ističe da EU prati izbore u BiH preko nevladinih organizacija, kao i struktura unutar EU, prenosi N1.

“Što se tiče EU mi ćemo pratiti izborni proces, prije svega putem kolega koji će sa svojom ocjenom izbora izaći sutra. Naravno, pratiti ćemo i iz drugih izvora kao što su organizacije “Pod lupom”. Zanimljivo mi je bilo vidjeti jako puno mladih ljudi koji primaju izvještaje sa terenu. Ove godine se bilježi aktivniji interes građana za izbore i praćenje”, poručio je šef Delegacije EU u BiH.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...