Za desetak dana mladi u Boljakovom Potoku dobijaju novo igralište

Preporučujemo

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić zajedno sa saradnicima, predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice „Alipašin Most 1“ i izvođača radova, obišli su danas radove na izgradnji sportskog igrališta u ulici Hekim Oglu Ali-paše u naselju Boljakov Potok.

Igralište će biti ograđeno i osvijetljeno, a radovi bi trebali biti završeni za desetak dana. Njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela naselja dobit će prostor na kojem će djeca i omladina moći provoditi slobodno vrijeme.

- -

„Riječ je o jednom od igrališta koje gradimo u padinskim naseljima. Poznato je da su ova naselja izgrađena bez plana tako da prilikom same gradnje nisu bili planirani ni sportski zadržaji za djecu. Za izgradnju ovog igrališta prije nekoliko godina otkupili smo zemljište. Iako teren nije bio pogodan za izgradnju igrališta, uspjelo se isprojektovati igralište sa golovima za nogomet i basket terenom. Boljakov Potok jedno je od naših najvećih naselja, a izgradnja ovakvog sadržaja od velikog je značaja za djecu koja ovdje žive“, kazao je načelnik Efendić.

Dodao je da je u toku izgradnja igrališta u naselju Bojnik, gdje je Općina na sličan način kupila zemljište za potrebe izgradnje sportskog terena. Ranije su ovakva igrališta izgrađena u Švrakinom Selu, Briješću i drugom dijelu naselja Boljakov Potok, a u planu je kupovina zemljišta na kojem bi se moglo izgraditi igralište u Naselju heroja  Sokolje, kao i u Mjesnoj zajednici “Alipašin Most 2”.

Iako je završetak radova na izgradnji igrališta u Boljakovom Potoku planiran početkom juna, šef gradilišta Evelin Marušić potvrdio je da će radovi biti završeni sredinom maja.

Rekao je da je preostalo da se uradi montaža ograde i opreme, te uređenje staza oko igrališta.

- -

Za izgradnju igrališta iz općinskog budžeta izdvojeno je 158.000 KM.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...